Tuesday, 26 August 2014

At last , its been a while

Assalamualaikum,

Alhamdulillah sy sehat. Eh tetibe. Ok cite pasal sy skrg ni alhamdulillah dah survive sampai sem 5, Alhamdulillah masih amek Diploma Bisnes, takde tuka tuka. Alhamdulillah jugak sbb takde subjek yg kene repeat smpai skrg. Tapi tujuan utama nak tulis blog ni sbb nak cite pasal trip ngan classmate kat tanjung balau. Ceritanya dulu pnah dtg tanjung balau tapi tak berapa suke sbb tmpt nye kotor gile, bnyk lalat, sampah. Tapi baru baru ni pegi, pantai pasir semua bersih takde sampah. Subhanallah. Indah ciptaan tuhan kalau kite pandai jage. Kan ? Sebelum ni pelik jugak tgk manusia yg pegi kat pantai tu, ade tong sampah tapi buang merata. Agaknye dah lupe bentuk tong sampah mcm mne. Rasanye patot ketatkan kawalan kat situ, ni mak bapak pun biarkan anak anak buang sampah merata, mane la anak tu nak berdisiplin kalau mak bapak dia pun tak ajar. Malaysian, please do teach urself to be more discipline.

No comments: